Aarnen tallin ja Turun Voimistelijoiden matka Ylläkselle 15.-24.3.2019

Matkaan lähdimme perjantaina klo 21:n jälkeen Turun rautatieasemalta ja suuntasimme kohti Tamperetta, jossa vaihdoimme junaa ja saimme paikat makuuvaunuista itse kullekin. Kolarissa oli vastassa Rundgrenin bussi, joka kuljetti meidät Oravanpesä- ja Jukola-mökkeihin.

Saavuimme Äkäslompolon mökeille lauantaina puolenpäivän jälkeen ja innokkaimmat laittoivat sukset jalkaan miltei välittömästi ja matkasivat valkoisille hangille suurella innolla hiihtämään. Hiihtokilometrejä tuli jo ensimmäisenä päivänä paljon. Sunnuntaina suuntasivat itse kukin kohti Ylläksen latuja ja maisemia Lapin luontoa ihaillen.

Hienot ladut
Hiihtäjät ladulla

Maanantaina hiihtojen jälkeen kokoonnuttiin yhteisiltaan Jukola-mökkiin, jossa juhlittiin Ville Lehtisen 80-vuotispäivää. Ohjelmassa oli kuohuvaa laulun ja musiikin kera. Onnittelupuheita pidettiin ja yllätysvieraitakin tavattiin.

Keskiviikko on perinteisesti Myllyhiihtopäivä, ja monet veljet hiihtivät Äkäsmyllylle ja takaisin. Matkaa tuli edestakaisin n. 42 km. Osa hiihti matkan vain toiseen suuntaan ja saivat näin kokoon puolet tästä kilometrimäärästä.

Torstaina olisi ollut bussikyyti Totovaaraan tai Lainioon, joista kummastakin oli aika hiihtomatka mökille takaisin. Lainiossa oli lumilinnassa nähtävillä upeita jääveistoksia lumilinnan sisällä ja monet veljet ihastelivat taiteilijoiden töitä haltioissaan. Perjantaina aurinko paistoi ja viimeisenä hiihtopäivänä saimme nauttia hienoista maisemista vaikkapa Kukastunturin laelta.

Ryhmäkuva
Villen kämppä
Ryhmäkuva ulkona