Itäharjulla sijaitseva Kotimetsän lentopallokenttä oli ahkerassa käytössä kesä-elokuun ajan. Pelipäivät olivat tiistaisin ja torstaisin klo 10–12. Ilmatieteen laitoksen ja Forecan sääennusteet osoittivat muutaman kerran ukkosta ja vesisadetta, mutta niin vain kävi, että uhkaavat pilvimassat väistivät viime tipassa pelikenttämme ja ottelut saatiin pelata suunnitellusti taivasalla. Muutaman kerran saimme heinäkuussa pelata kunnon  helteessäkin mittarin lähennellessä 30 astetta. Tuolloin juomataukoja osattiin viisaasti pitää jokaisen erän välissä.

Ulkopeleissä luonnonvoimat ja sääolot vaikuttavat muutenkin pelin kulkuun. Tuuli on lähes joka kerta seurana ja muuttaa toisinaan arvaamattomalla tavalla pallon lentorataa. Auringon häikäisy on toinen lisämauste ulkokentällä pelattaessa. Yhtäkkiä pallo saattaa kadota näkökentästä auringon säteiden vaikutuksesta. Ja kyllä senioripelaajat selittää osaavatkin. Elleivät tuuli ja aurinko olisi häirinneet suorituksia olisimme puheiden perusteella saaneet nähdä virheetöntä peliä koko kesäkauden ajan. Sisäpeleihin siirryttäessä nämäkin mieluisat selitykset joudutaan unohtamaan kun salissa on kaikille yhtälaiset olosuhteet.

Aktiivisuus pitkin kesää oli kiitettävä. Joka kerta paikalle ilmestyi pelaajia riittävästi.  Loppukesää kohti kävijämäärä kasvoi jopa niin suureksi, että saatiin jalkeille useampikin keskenään vuorotteleva joukkue.

Jouni Riekki

Tarkkana vastaanotossa.
Passit kunnossa.