Reitti

Kyllä veteraanivoimistelijat viihtyvät ulkoilmassakin. Talven salikauden jälkeen tekee mieli aurinkoon. Jokakeväinen patikkaretki suuntautui 16.5.2022 Haunisten altaan maastoon. Patikoitsijoille kaikenlainen sää on sopiva. Kaikki olivatkin onnistuneet pukeutumaan tuulisen sään vaatimalla tavalla. Olihan osallistujilla ikänsä puolesta riittävästi elämänkokemusta kaikenlaisista säistä. Kerroksia oli riittävästi ja asusteiden värivalikoimakin oli monipuolinen. Mieliala oli vireä ja jutut sen mukaisia.

Mutkaisia, kivikkoisia ja juurien täyttämiä polkureittejä tallusteltaessa oli keskityttävä siihen, että säilytti tasapainonsa liikkuessaan. Talven jumpassa opituista tasapainoharjoituksista oli siis jälleen kerran apua. Kaikki pysyivätkin pystyssä koko kierroksen ajan. Ne meistä, joiden näkö ja kuulo olivat riittävän hyvät saattoivat huomata, että lintujen kevätpesiminen oli täydessä vauhdissa. Pienemmät linnut pitivät konserttiaan metsän keskellä, laulujoutsenet töräyttelivät torveaan altaan ruovikkorannalla.

Reitin varrella oli useampikin tulentekopaikka, missä voi paistaa makkaraa ja ruokailla maisemia ihaillen. Onnistuimme nuotion sytytyksessä ja saimme lämmitettyä makkaranpalat syötäviksi. Kotiin tuliaisina saattoi jokainen tuoda savuntuoksuiset ulkoiluvarusteet todisteena siitä, että metäretki oli kaikin puolin onnistunut.

Teksti: Jouni Riekki
Kuvat: Pekka Vanne ja Jouni Riekki

Pekka R
Haunisten allas