Harjoitusohjelma

Harjoituksissa on n. 40-60 min. miehille soveltuvaa kuntojumppaa ja sen jälkeen halukkaille lentopalloa hieman muunnelluin säännöin.

Seuralla on toistakymmentä vertaisvetäjää, jotka eivät ole ammattilaisia, mutta heillä on harrastusta asiaan, koulutusta ja monivuotinen kokemus. Kullakin voimistelupaikalla on useita vetäjiä, jotka ohjaavat vuoroviikoin.

Jumppa on venyttelypainotteinen, mutta pyrimme myös kehittämään lihasvoimaa, notkeutta ja tasapainoa. Nämä auttavat selviytymään arkielämässä omatoimisena. Seurassa on monen kuntoisia harrastajia, kukin liikkuu omien edellytystensä mukaan.

Seuralla ei ole tapahtumiin osallistuville tapaturmavakuutusta, koska tämä nostaisi jäsenmaksun moninkertaiseksi.

Jumppatunnit

Jumpan vetäjinä toimivat vertaisohjaajat, jotka ovat saaneet koulutusta tehtäväänsä. Harjoitesarjat vaihtelevat vetäjästä riippuen. Keppijumppakin kuuluu aika-ajoin jumppaohjelmaan. Uudelle jäsenelle on alusta lähtien tärkeätä osallistua säännöllisesti harjoituksiin. Opit tuntemaan seuratovereita ja saat heiltä myös ymmärtäväistä tukea harrastukselle. 
Mikäli olet ollut pitkään passiivinen liikunnan suhteen, on hyvä keskustella terveydenhoidon ammattilaisen kanssa mahdollisista rajoituksista. Ryhmäjumpassamme opit alkuvaiheessa tunnistamaan kehossasi lihasryhmiä, joita et tiennyt olevan olemassa. Voit huomata ympärilläsi itseäsi vanhempia ja sinua parempikuntoisia miehiä. Koska seurassamme ei ole kysymys kilpailusta niin voit suhtautua heihin kannustavana esimerkkinä. Omia tuntemuksia on viisasta kuunnella. Varsinkaan sairaana ei pidä rehkiä jumppasalilla.

Tunnin alkuosa käytetään rauhalliseen ja monipuoliseen kehon ja lihaksiston lämmittelyyn. Tämän jälkeen on turvallisempaa siirtyä erilaisiin venyttelyliikkeisiin ja lihasvoimaa kohentaviin toistoihin. Tukea voidaan ottaa salin seinäpinnoista ja tunnin loppupuoliskolla permannosta. Taivutukset, venytykset ja erilaiset punnerrukset ja tasapainoliikkeet kehittävät tukielimistön kuntoa. Vetäjän tehtävänä on suunnitella ohjelma siten, että myös tarpeelliset lepohetket ja rentoutusliikkeet tulevat huomioiduksi. Tunnin päätteeksi olet sopivan hengästynyt ja hikinen siirtyäksesi suihkuun ja saunaan.

Turun Voimistelijoiden jumppatunti
Turun Voimistelijoiden jumppatunti
Turun Voimistelijoiden jumppatunti

Lentopallo

Monet ovat vauhtiin päästyään lisänneet jumppakertoja ja ottaneet mukaan myös lentopalloharrastuksen. Pallopeli parantaa yleistä reaktiokykyä sekä lihaskoordinaatiota. Pelin luonteeseen kuuluu leikkimielisyys. Pelitapa ja säännöt on sovitettu ikäryhmällemme sopivaksi. Rajut syöksyt ja heittäytymiset eivät kuulu pelitapaamme. Virheet sallitaan ja niitä sattuu jokaiselle. Kunnossa ja taidoissa on eroja, mikä seikka hyväksytään. Kaikki ovat aikanaan alkaneet joltakin tasolta ja jokainen on ajan mittaan osoittautunut tässäkin lajissa kehityskykyiseksi ikävuosista riippumatta.

Turun Voimistelijat pelaamassa lentopalloa
Turun Voimistelijat pelaamassa lentopalloa
Turun Voimistelijat pelaamassa lentopalloa

Patikkaretket

Kevät ja syksy ovat luontoretkien tekemiseen sopivaa aikaa. Koemme usein yllätyksiä päästessämme tutustumaan kotiseutumme maastoihin ja niiden luonnonihmeisiin. Merkittyjä luontopolkuja on Turun lähiseudulla runsaasti ja valitut reitit sopivat hyvin iäkkäämpienkin vaeltajien kuljettavaksi. Retket ovat yleensä lyhyitä päivävaelluksia, jolloin selviämme kevyellä varustuksella. Nuotiotulet, nokipannukahvit ja makkaranpaistaminen laavupaikoilla innostavat osallistujia tarinankerrontaan ja entistä parempaan keskinäiseen tuntemiseen.

Turun Voimistelijoiden patikkaretki Luonnonmaan luontopolulle 2017
Makkaranpaistoa Luonnonmaan luontopolulla 2017
Kartanlukua Luonnonmaan luontopolulla 2016
Turun Voimistelijoiden patikkaretki Ruissaloon ja lopuksi makkaranpaistoa.

Laturetket

Lumitilanteen salliessa toteutamme yhteisen päivän kestävän hiihtoretken johonkin Lounais-Suomen hiihtokeskukseen. Tyypillinen kohde on ollut Huovinrinne Säkylän alueella. 
Tämän lisäksi Lappi on ollut aktiivihiihtäjien retkikohteena lähes vuosittain, mikäli osallistujamäärä täyttää yhteiskuljetukseen tarvittavan vähimmäismäärän.